Mesteri képszerkesztés: A 15 legjobb online képszerkesztő

Ma már rengeteg képszerkesztő program létezik, amelyek segítségével könnyedén, szaktudás nélkül szerkesztheted, retusálhatod, alakíthatod a képeidet kedved szerint. Cikkemben most bemutatok 15 népszerű ingyenes online képszerkesztő programot, hogy könnyebben össze tudd hasonlítani a rendelkezésedre álló alternatívákat.

1. Canva

A Canva egy egyszerű és hatékony, könnyen kezelhető képszerkesztő. Kiválóan alkalmas meghívók, névjegykártyák, Instagram-bejegyzések és egyebek készítésére. Annak ellenére, hogy ingyenes, hatalmas sablonválasztékkal rendelkezik. Remek megoldás otthoni használatra. A drag and drop felület segítségével a több ezer sablon testreszabása könnyű és egyszerű. A Canva funkcióinak széles skálája lehetővé teszi a fényképek szerkesztését akár képszerkesztői ismeretek vagy tapasztalat nélkül. A regisztráció egyszerű, csak az email címed szükséges hozzá. A fizetős verzió is megfizethető árú, mely esetén kimeríthetetlen mennyiségű sablon, stock fotó és videó fog a rendelkezésedre állni. Mobil alkalmazásból is elérhető, így menet közben is tudod szerkeszteni a képeidet. 

A Fotor egy egyszerűen kezelhető és átlátható ingyenes online képszerkesztő program.
Érdemes kipróbálnod a Fotort, ha nagy mennyiségben szeretnéd a fotóid minőségét javítani szuper filterek segítségével.

2. Pixlr

A Pixlr egy felhőalapú képszerkesztő eszközök és segédprogramok készlete. A Pixlr kiváló választás, amennyiben fontos számodra a mobilitás. Mindent megtalálsz benne, amire szükséged lehet a képszerkesztés során. Használhatod telepítés nélkül online, de letöltheted a webes vagy mobilos applikációját is. A felülete nagyon hasonlít a Photoshopra, de sokkal könnyebb a kezelése. Három előfizetési csomag létezik, amelyek magukban foglalják az ingyenes, a prémium és a kreatív csomagot. A Pixlr egyik előnye, hogy amellett, hogy gyors, támogatja a rétegeket (layerek) is, ezt a legtöbb ingyenes online képszerkesztőben nem fogod megtalálni. Ha pedig nincs szükséged ilyen sok funkcióra, használd a Pixlr lebutított verzióját, a Pixlr Expresst, ami ugyanúgy tartalmazza a legfontosabb eszközöket.

A Pixlrben mindent megtalálsz, amire a képszerkesztés során szükséged lehet.
A Pixlr segítségével finom változtatásokat hajthatsz végre, élesítheted és elmoshatod a képeket, fotókat, matricaeffektusokat és kereteket alkalmazhatsz, valamint több képet is kombinálhatsz pofon egyszerűen.

3. Fotor

A Fotor egy egyszerűen kezelhető és átlátható ingyenes online képszerkesztő program, amely ideális a képek, fotók mindenféle paramétereinek gyors, egyszerű feljavítására. Képes millióféle előre elkészített hatással ellátni képeinket. Ugyan speciális retusálási igények kielégítésére nem alkalmas, viszont rugalmas szövegszerkesztő eszköz. A Fotor kiemelkedő funkciója, amely a legtöbb ingyenes fotószerkesztőből hiányzik, hogy egyszerre több képet is lehet effektelni és így nem kell egyesével filterrel ellátni őket.

A Fotor egy egyszerűen kezelhető és átlátható ingyenes online képszerkesztő program.
Érdemes kipróbálnod a Fotort, ha nagy mennyiségben szeretnéd a fotóid minőségét javítani szuper filterek segítségével.

4. Adobe Photoshop Express

Ha képszerkesztés, akkor Adobe. Ahogy a neve is sugallja, az Adobe Photoshop Express az Adobe képszerkesztő szoftverének a Photoshop-nak, a lebutított, böngésző alapú változata. Ez az ingyenes online fotószerkesztő rendelkezik minden olyan képességgel, amit elvárhatsz egy profi képszerkesztő programtól. Az alap funkciókon túl választhatsz 45 effekt közül, írhatsz a képre szöveget, bekeretezheted, de ezen felül elvégezheted az olyan alapvető korrekciókat mint a kontrasztbeállítás, kiemelések, árnyékok vagy a vörös szem korrigálása. A szerkesztés után el is mentheted a beállításaidat és a későbbiekben egy kattintással ráillesztheted egy új fotóra. Ha szeretnél, akár még kollázst is készíthetsz a programmal. Az egyetlen hátránya a feltöltött fájlméret és fájltípusok korlátozása, illetve a rétegek (layerek) támogatásának hiánya. 

Az Adobe Photoshop Express az Adobe képszerkesztő szoftverének a Photoshop-nak, a lebutított, böngésző alapú változata.
PS Expresssegítségével elkészített szuper fotókat, aztán egy kattintással meg tudod osztani a közösségi médiában vagy bárkinek el tudod küldeni e-mailben.

5. BeFunky

A BeFunky ingyenes online képszerkesztő program, kollázs szerkesztővel, kreatív sablonokkal és fotó részleggel. Vizuálisan ugyanolyan kellemes, mint amennyire könnyen használható. Nagyon egyszerű, jól áttekinthető, flash-alapú kezelőfelülettel rendelkezik. Ideális választás kezdő és középhaladó felhasználók számára. A BeFunky több száz teljesen testreszabható sablonnal, rengeteg eszközzel, egyszerű rétegkezeléssel  és automatikus tippekkel segíti a szebbnél szebb képek elkészítését. 

Alt text: A BeFunky ingyenes online képszerkesztő program, kollázs szerkesztővel, kreatív sablonokkal és fotó részleggel.
A BeFunky egyetlen hátránya, hogy ha minden funkcióját szeretnéd használni, akkor elő kell fizetnünk a Plus verzióra.

6. Taler

A Taler a Shopify ingyenes online képszerkesztő programja, amelyet valójában webshopokat építő célközönség számára fejlesztettek ki. Igazi közösségi alkalmazás, mivel a Taler sablonjainak segítségével, könnyedén és gyorsan testreszabhatod a közössegi média oldalaidat, valamint rendkívül egyszerűen tudsz bannereket létrehozni a Shopify webshopod támogatása céljából. A Taler-hez minden héten új sablonok készülnek, folyamatosan bővül a nagy felbontású, ingyenesen használható képek halmaza. 

A Taler tökéletes választás lehet, ha az összes ismert közösségi média platformon egységes arculattal szeretnél megjelenni.
A Taler tökéletes választás lehet, ha az összes ismert közösségi média platformon egységes arculattal szeretnél megjelenni.

7. PicMonkey

A PicMonkey nagyszerűen használható fotószerkesztéshez. Egyszerű és barátságos felhasználói felülettel rendelkezik. Tökéletes választás, ha nem akarsz sok időt a képeid szerkesztésével tölteni, de mégis egy kellően feltuningolt eszközt használnál. Bemutatja a különböző funkciókat, így még a kezdőknek sem okoz gondot az oldal használata. Rengeteg szép sablonnal rendelkezik és rendkívül gyorsan lehet vele dolgozni. A legnagyobb hátránya, hogy egyszerre csak egy fájlt képes feldolgozni és az összes funkció eléréséhez elő kell fizetned rá. Ugyan az ingyenes verziót 7 napig tudod használni, de például tűzoltásra tökéletes eszköz.

PicMonkey nagyon hasonlít a felső kategóriás képszerkesztőkhöz, de sokkal felhasználóbarátabb és megfizethetőbb.
PicMonkey nagyon hasonlít a felső kategóriás képszerkesztő szolgáltatásokhoz, de sokkal felhasználóbarátabb és megfizethetőbb.

8. Google Photos

Gyakorlatilag a Google letisztult fotószerkesztő alkalmazása. A Google Photos rendkívül egyszerű fotószerkesztő, mely használatával könnyedén és gyorsan menedzselheted, szerkesztheted és filterezheted a feltöltött fényképeidet. A Google Photos ugyan limitált képszerkesztési képességekkel rendelkezik, de biztosítja számodra az elvárható főbb funkciókat (kép szűrők, vágás, vörös szem, automatikus kontraszt, színkorrekció stb.), animációkat, fotóautomata stílusú fotóelrendezéseket, ünnepi témájú effekteket, interaktív történeteket is készíthetsz a segítségével, ráadásul mindezt ingyen!

A Google Photos a Google letisztult fotószerkesztő alkalmazása.
Google Photos 15 GB ingyenes online tárhelyet kínál, de a könnyű megtekintés, rendszerezés és az automatikus fejlesztések teszik igazán kiemelkedővé. A szolgáltatás megosztási és nyomtatási lehetőségei is vonzóak lehetnek sok felhasználó számára.

9. GIMP

A GIMP egy nyílt forráskódú alapvetően ingyenes fotószerkesztő program, mellyel nagy mennyiségű képet könnyen fel lehet vele dolgozni. Bár a GIMP nem böngészőből indul, tudása alapján jelenleg az egyik legjobb online képszerkesztő a piacon. Átláthatóság szempontjából jobb, mint a Photoshop, a szükségtelen eszközöket kedvünkre eltávolíthatjuk belőle. Számos olyan képjavító, fotóretusáló eszközöt tartalmaz, amelyeket kizárólag prémium képszerkesztő programokban találhatsz meg. Ezenfelül rengeteg bővítmény áll a rendelkezésedre, ráadasul lehetőséged van egyéni gyorsbillentyű-kombinációk használatára is. A GIMP nagyon sok célra sikeresen felhasználható. Az esetek nagy részében elegendő eszköztárat biztosít egy feladat elvégzésére. Otthoni munkára, vagy amennyire egy webfejlesztőnek, tehát nem kifejezetten grafikával foglalkozó embernek lehet szüksége, teljesen megfelel.

A GIMP a tudása alapján jelenleg az egyik legjobb online képszerkesztő a piacon.
Ha Photoshop közeli szintű tudást keresed, a GIMP ingyenes képszerkesztő a te választásod lesz.

10. Snappa

A Snappa grafikai szoftver több mint 5 000 000 stock fotó, 6 000 sablon es 200 betűtipus ingyenes használatát teszi lehetővé. A Snappával a fotószerkesztésen túl olyan egyedi grafikákat is készíthetsz, amelyekkel a közösségi média felületekre, blog posztokhoz, e-mailekhez, hirdetésekhez keszíthetsz képeket. Az ingyenes verzióval havonta 3 fájl letöltése lehetséges, de a fizetős verzió is csak havi 10 dollárba kerül, mely még számos opciót biztosít a számodra.

A Snappával a fotószerkesztésen túl egyedi grafikákat is készíthetsz.
Ha többen szeretnétek használni a Snappat, havi 20 dollárért elő tudtok fizetni a “Team” csomagra is.

11. FreeOnlinePhotoEditor.com

Szeretnéd gyorsan szerkeszteni vagy javítani a fényképeidet online? A Photo Editorral pontosan ez tudod tenni a böngésződön keresztül, ingyenesen a kép feltöltése nélkül. Csak válaszd ki a szerkeszteni kívánt képet vagy fényképét, vagy írd be egy kép URL-jét az interneten. Ezt követően átméretezheted, elhomályosíthatod, élesítheted és/vagy elforgathatod a fényképet. Számos szűrő és effekt áll rendelkezésedre a fénykép javításához: vörösszem-eltávolítás, szépia, javítások, maszkok és képeslap-effektus. Rajzolj a képre, adj szöveget és alakzatokat a fényképedhez. Ha végeztél, le tudod tölteni a  fényképet, vagy mentheted és megoszthatod az interneten.

A Photo Editor nincs agyon bonyolítva, csak az alap funkciókat pakolták bele a készítők, így bárki könnyen elboldogul vele.
A Photo Editor nincs agyon bonyolítva, csak az alap funkciókat pakolták bele a készítők, így bárki könnyen elboldogul vele.

12. PhotoWorks

Nem vagy elégedett a fotóiddal? A trükkös időjárás és fényviszonyok vagy egy idegen a háttérben tönkretett egy felbecsülhetetlen értékű felvételt? A nyaralásról készült képek nem olyan élénkek, mint remélted? A PhotoWorks segítségével olyan eszközöket kapsz, amelyek segítségével egy elrontott, vagy egy átlagos képet remekművé varázsolhaszt. Ez a látszólag egyszerű fényképszerkesztő szoftver PC-re a legújabb képfeldolgozó technológiával rendelkezik – ez számodra azt jelenti, hogy pár kattintással tökéletes képeket készíthetsz. Próbáld ki a tartalomfüggő automatikus korrekciót a világítás javításához, a tompa színek kiemeléséhez, kontraszt és élénkség fokozásához. A PhotoWorks-szel egyszerre több fotó szerkesztése is lehetséges.

A PhotoWorks segítségével egy elrontott felvételt, vagy egy átlagos képet is remekművé varázsolhaszt.
Fel kell javítanod egy portrét? A PhotoWorks erre is kiválóan alkalmas. A benne található intelligens fotóretusáló eszközök elrejtik a tökéletlenségeket, és csillogó felületet kölcsönöznek a képnek.

13. Inkscape

Az Inkscape egy ingyenes és nyílt forráskódú szerkesztő GNU/Linux, Windows és MacOS X rendszerekhez. Az Inkscape programmal nem csak a fotóidat szerkesztheted meg, hanem vektorgrafikus alakzatokat is rajzolhatsz – legyen az akár a céged logója vagy bármilyen grafikai elem, amire a webshopodban szükséged van. Funkciók gazdag készletét kínálja, és széles körben használják művészi és műszaki illusztrációkhoz is, például rajzfilmekhez, clip art-okhoz, logókhoz, tipográfiákhoz, diagramokhoz és folyamatábrakhoz. 

Az Inkscape ingyenes programmal nem csak a fotóidat szerkesztheted meg, hanem vektorgrafikus alakzatokat is rajzolhatsz.
A nyílt forráskód, lehetővé teszi az Inkscape kódsorainak manuális megváltoztatását és a program fejlesztését. Kiváló választás kezdőknek vagy amatőröknek, de nem feltétlenül megfelelő a tapasztalt felhasználók számára, mivel egyes eszközök még fejlesztésre szorulnak.

14. Snapseed

A Snapseed minden kétséget kizáróan az egyik legjobb képszerkesztő alkalmazás. Ha nem vagy teljesen tisztában a szerkesztő szoftverekben elérhető funkciókkal, de nem is szeretnél elmerülni egy professzionálisabb képszerkesztő eszköz használatának elsajátításában, akkor a Snapseed a tökéletes eszköz a számodra. Az alkalmazással az összes olyan funkció és minőségi szerkesztési opció a rendelkezésedre áll, amely egy professzionális képszerkesztő szoftverben megtalálható és elvárható. De extra bonyolultságok nélkül. Így ez a tökéletes, egyszerű képszerkesztő alkalmazás, amellyel profi képeket tudsz készíteni.

A Snapseed a Google saját képszerkesztője, amivel akkor is gyönyörű képeket tudsz készíteni.
A Snapseed a Google saját képszerkesztője, amivel akkor is gyönyörű képeket tudsz készíteni, ha eddig még csak az Instagram filterekkel kísérleteztél.

15. Figma

A Figma egy webalapú vektorgrafikus szerkesztő és felhasználói felület tervező alkalmazás is egyben. Mivel felhőalapú, így bárhonnan, bármilyen eszközről könnyedén elérhetőek az ott készített tervek. Lehetővé teszi egyedi, felhasználóbarát, ugyanakkor professzionális UX-tervek készítését. Használhatod mindenféle grafikai tervezési munkához, a weboldalak megtervezésétől kezdve, mobilalkalmazások felületeinek kivitelezésén, prototípus-, és közösségi média bejegyzések tervezéséig. Sok előre elkészített sablonnal rendelkezik. 

Azonban a Figma egyik legnagyobb előnye, hogy többen is valós időben tudnak dolgozni ugyanazon a projekten. Webfejlesztéssel foglalkozóknak elengedhetetlen ismerni a használatát.  

A Figma egy webalapú vektorgrafikus szerkesztő és felhasználói felület tervező alkalmazás is egyben.
A számos rendelkezésre álló plugin megkönnyíti és hatékonnyá teszi a munkat a Figmában.

Az ingyenes online képszerkesztő programok széles tárháza persze nem azt jelenti, hogy felesleges fejlesztened magad a témában vagy profi szakembert alkalmaznod, hiszen a szoftver csak egy eszköz egyik sem tud csodát művelni.  De gyakorlással és tanulással te is minőségi munkát alkothatsz, idővel elsajátíthatod, mitől lesz megfelelő egy kép, hogyan tudsz esztétikus fotókat kreálni. A fentebb felsorolt képszerkesztő programok kivaló segítséget nyújtanak majd az úton, csak kezdj el alkotni még ma, hiszen minden az első klikkel kezdődik.

Photo of author

Barta András

A TheClick azért alapítottam mert, sebesség optimalizált weboldal és SEO fanatikus vagyok. Amikor nem a weboldalakkal vagyok elfoglalva, akkor a weboldalakról beszélek, vagy másoknak segítek elindulni ebben a fantasztikus közegben. Szabadidőmben feleségemmel és két kislányommal lógok.

Ezeket olvastad már?

Legnépszerűbb blog cikkek

Keresőoptimalizálás SEO alapja borítóképKeresőoptimalizálás SEO alapja borítókép

Bevezetés a keresőoptimalizálás (SEO) alapjaiba 2022-ben

Hogyan spórolj meg rengeteg munkát és csalódást a keresőoptimalizálással? Olvasd el ezt a cikket mielőtt weboldalkészítésbe kezdesz.

92 szuper SEO statisztika és tény 2022-re borítokép

92 szuper SEO statisztika és tény 2022-re

Top SEO statisztikák! A keresőoptimalizálás átlagosan 87,41%-kal csökkentheti az ügyfélszerzés költségeit a PPC hirdetésekhez képest.

SEO vs PPC: prok- kontrák a választáshoz

SEO vs PPC: 9 pro és 14 kontra érv a választáshoz

SEO vs PPC: mikor érdemes optimalizálnod és mikor fizetned a forgalomért? Ismerd meg a két stratégia előnyeit és hátrányait.

TheClic_logo_transparent

Segítek gyorsabbá, hatékonyabbá tenni a honlapod, hogy ezáltal a vevőszerző képességed a következő szintre léphessen. Van olyan projekted, amiről szívesen beszélnél? Kattints a gombra és minden kérdésedet megválaszolom.

Elérhetőségek

info@theclick.hu

+36 30 869 43 46

6726 Szeged Csanádi u. 15.